Webwinkels

Handige tips voor het kopen van je eerste huis

[ad_1]

Gefeliciteerd! Je staat op het punt om je eerste huis te kopen. Van hypotheek tot aan de verhuizing, er komt heel wat kijken bij het aanschaffen van je eerste woning. In dit artikel geven we je handige tips en bespreken we wat er allemaal geregeld moet worden voordat je de sleutels van je nieuwe stulpje in ontvangst mag nemen.

Je budget bepalen

Als je op huizenjacht gaat is het handig om van te voren te weten wat je budget is voor het kopen van een huis. Welk bedrag kan je opnemen en welke hypotheekvorm is passend bij jouw situatie. Om een juist beeld te krijgen kan je eenvoudig zelf online je hypotheek berekenen. Met dat je weet welk bedrag je te besteden hebt is het zoeken naar een geschikte woning een stuk makkelijker. Een adviesgesprek met een hypotheekadviseur is in de meeste gevallen gratis, dus maak gebruik van hun expertise!

Aankoopmakelaar

Het is in deze huidige huizenmarkt niet onverstandig om een aankoopmakelaar in te schakelen. De aankoopmakelaar kan je helpen met het vinden van een huis wat voldoet aan jouw wensen en past binnen je budget. Daarnaast hebben ze veel ervaring in de huidige huizenmarkt en weten ze de waarde van een woning goed te bepalen. En de aankoopmakelaar kan je uitstekend helpen bij – het meest spannende deel – het bieden op het huis.

Hypotheek afsluiten

Is het gelukt en heeft de verkoper je bod geaccepteerd, dan moeten er nog een aantal belangrijke zaken geregeld worden. Het koopcontract moet onder andere worden opgemaakt en de hypotheek moet worden afgesloten. Samen met de hypotheekadviseur bekijk je de beste mogelijkheden voor jouw situatie en welke hypotheekvorm daar het beste bij past. Denk bijvoorbeeld aan de keuze van de hypotheekverstrekker, en voor hoeveel jaar je de rente wil vastzetten. Ook wordt er vastgelegd wat er gebeurt als je arbeidsongeschikt raakt of komt te overlijden. Zodra dit alles is bepaald wordt er een hypotheek offerte opgevraagd. Nadat deze getekend is, is het nog even wachten op een definitief akkoord.

Notaris

Samen met de verkopende partij ga je de koopakte tekenen. Ook teken je bij de notaris de hypotheek akte en is het huis definitief van jou! Gefeliciteerd, de verhuisdozen kunnen ingepakt en Nu kun je met – vinden wij – het leukste gedeelte beginnen, namelijk het inrichten van je nieuwe huis.

Dit artikel is een betaalde samenwerking

[ad_2]

Website