DHL test verzenden zonder printen in Duitsland

[ad_1]

In verschillende regio’s in Duitsland test pakketvervoerder DHL het verzenden van pakketten zonder gedrukte labels. Klanten schrijven in plaats daarvan met de hand een identificatienummer op de doos.

Het Duitse logistieke bedrijf heeft klanten een e-mail gestuurd over de pilot. De test heet ‘Meegenomen zonder printer’. Het is onduidelijk over welke regio’s het precies gaat, maar klanten die in aanmerking komen krijgen een e-mail over de mogelijkheid om deel te nemen.

‘Klanten schrijven met de hand een identificatienummer aan de bovenkant van het pakketje.’

In plaats van een label te printen, kopen klanten online via DHL een identificatienummer voor het pakketje. Dit PAK-ID moet vervolgens aan de bovenkant van de doos geschreven worden. Als het om een retourzending gaat, koopt de klant een RET-ID.

Pakket opgehaald bij klant thuis

De pakketten hoeven niet te worden afgegeven bij een DHL-afgiftepunt. Klanten kunnen het pakket op een afgesproken plek op hun eigen terrein achterlaten, bijvoorbeeld in de tuin. De plek moet vrij toegankelijk zijn en niet zichtbaar voor derden. De bezorger moet de plek echter wel kunnen vinden, met een duidelijke omschrijving van de klant.

De pakketten hoeven niet te worden afgegeven bij een DHL-punt.

Dit betekent dat de service niet werkt voor face-to-face ophalen van pakketten. Als klanten het pakket persoonlijk willen afgeven, kunnen ze een mobiele pakketstempel (of QR-code) gebruiken, zodat ze geen label hoeven af te drukken. Deze service is al langer beschikbaar.

Bezorger drukt verzendlabel af

Met deze pilot wil DHL het verzenden makkelijker maken voor klanten. Bij het ophalen van het pakket drukt de bezorger zelf een verzendlabel af op basis van het identificatienummer. Daarna wordt het pakket meegenomen voor verdere verzending.

[ad_2]

website