Nieuws

3x een grijze bank combineren met kleur, zo doe je dat!

[ad_1]

Een veel gekozen item voor de woonkamer is een grijze bank. Dat is heel begrijpelijk want een grijze bank combineren met kleur is erg gemakkelijk. De grijze kleur is namelijk neutraal, een mooie basis én is gemakkelijk te combineren met veel kleuren. Zo kan je dus alle kanten op met de grijze bank. Toch zijn er een aantal tips die ik met je wil delen als het gaat om het inrichten van de woonkamer. Lees je mee?

Ik neem je graag mee in het interieurontwerp dat ik voor mijn klant heb mogen maken in Rijswijk. In overleg deel ik deze blogpost graag wat tips met je voor het kiezen van de kleur van de muur en de inrichting. Ik schrijf in overleg omdat ik natuurlijk een op maat gemaakt interieurontwerp maak voor mijn klant, geheel afgestemd op de wensen én de ruimte. Met deze blog wil ik je graag inspireren én motiveren om met kleur aan de slag te gaan. Maar het is wel belangrijk om áltijd de kleuren eerst te bekijken (en eventueel testen met een Flexa kleurtester) in de ruimte omdat kleuren in iedere ruimte nét weer anders kunnen uitvallen.

Daarbij eigenlijk meteen mijn eerste tip! Als je de kleuren gaat kiezen voor bijvoorbeeld de bank maar ook de wanden, zorg altijd dat je de kleur én materiaalstalen verzameld en deze bekijkt met het natuurlijk daglicht in de ruimte waar je deze wilt plaatsen. Op die manier krijg je namelijk een goed beeld van wat de kleur doet in de ruimte. Op foto’s of in de winkel kan een kleur er zo anders uitzien dan bij jou thuis. Door de kleur,- en materiaalstalen te verzamelen kan je meteen een kleurenpalet maken voor de ruimte. Maar hoe kies je dan de juiste kleur?

Grijze bank stylen met SOuraya Hassan van Binti Home ©Binti Home

Grijze bank combineren met kleur nieuwbouwwoning ©Binti Home

2. Kamer op het Noorden? Kies voor warme kleuren

Net als met alle kleuren kan je voor een koele of warme variant gaan. Leg maar eens verschillende grijstinten naast elkaar. Je zal zien dat de ene grijs wat warmer oogt (door een meer gele ondertoon) en dat sommige juist wat koeler ogen (door de blauwe ondertoon). Vervolgens kan die ondertoon in een kleur versterkt worden door het daglicht. Grijstinten met een blauwe ondertoon worden op een kamer met licht van het Noorden nóg koeler. Licht van het Noorden is blauw én koel. Ga dan juist voor een iets warmere ondertoon. Hetzelfde geldt met licht van het zuiden, dit is vaak wat warmer. 

Bij het samenstellen van het kleurenpalet voor dit interieurontwerp kozen we voor de kleur Summer Pure 809 Silver grey voor deze heerlijke bank Sommer van BYSIDDE. Het is wel een grijs met een koele ondertoon maar oogt in combinatie met de warme visgraatvloer juist heel warm. De wens van de klant was vooral een warme en uitnodigende sfeer en daarom koos ik voor de kleur Rich Butterscotch van Flexa. Ja, dezelfde kleur als die ik hier in de hal heb toegepast. Rich Butterscotch is een prachtige warme tint wat echt een combinatie is van een zandkleur maar met een vleugje roze waardoor de kleur een hele authentieke en warme uitstraling krijgt. Pérfect in een donkere kamer of een ruimte met licht van het Noorden!

Interieurontwerp nieuwbouw Rijswijk ©Binti Home

Groen accenten bij een grijze bank woonkamer ©Binti Home

3. De bank staat! En nu?

Ik kan het heel goed begrijpen: je hebt jouw woonkamer ingericht met de basiselementen en je bent super trots. Goed gedaan! Maar, toch voel je dat het nog niet helemaal af is. Mijn tip? Ga altijd aan de slag met de styling van de ruimte en maak in ieder geval één kant helemaal af. Zo is dit interieurontwerp in Rijswijk nog niet helemaal af maar hebben we wel de zithoek al volledig gestyled. 

Kijk hieronder maar eens wat een verschil het geeft als je woonaccessoires neerzet en neergelegd om de styling van de zithoek compleet te maken! Musthaves voor de zithoek zijn wat mij betreft dan ook bijzettafeltjes, een vloerkleed, kussens, decoratie voor op tafel en verlichting. Een goeie combinatie van items die je in de kleuren van jouw kleurenpalet kan bestellen. 

De grijze bank voor de muur in de kleur Rich Butterscotch

Grijze bank voor de zithoek ©Binti Home

Woonkamer met grijze bank combineren met kleur!

Grijze bank combineren met kleur ©Binti Home

Ik ben heel erg benieuwd wat je van de metamorfose vindt? Mijn klant is in ieder geval helemaal happy. Het was zo leuk om deze zithoek te stylen. Hier vind je de video van dit interieurontwerp voor een nieuwbouwhuis. Hieronder vind je nog een fijne shop de look met een aantal highlights uit dit ontwerp. 

Shop de look

Vloerkleed

Vloerkleed

Bijzettafel

Bijzettafel

Sierkussen

Sierkussen

Kanderlaar

Kandelaar

Vaas

Vaas

Benji sierkussen

Sierkussen

Kussen lio

Sierkussenhoes

Kandelaar

Kandelaar

Het bericht 3x een grijze bank combineren met kleur, zo doe je dat! verscheen eerst op Binti Home | Interieurontwerpstudio & inspiratie blog.

[ad_2]

Website